به گزارش پايگاه خبري تحليلي«
هفت چشمه» به نقل از
پايگاه خبري تحليلي سفيرافلاک، فعاليت بدني منظم و انجام ورزشهاي مناسب توسط زنان در بهبود عملکرد تمام اعضاي بدن تأثيرگذار است و بر روي سلامت جسمي و روحي آنها اثر قابل توجهي دارد.
انجام حرکات مختلف ورزشي همراه با تغذيه سالم باعث تناسب اندام، پيشگيري از بيماريهاي مختلف مانند ديابت و فشار خون، ايجاد حالت روحي مناسب و تقويت سيستم ايمني بدن ميشود.
ورزش بانوان يکي از موضوعات مهم در جامعه است و بانوان در سنين مختلف زندگي خود بايد به ورزش به عنوان يک اولويت اصلي توجه ويژه داشته باشند چراکه زنان با انجام ورزشهاي مناسب و مفيد ميتوانند به سلامت خود کمک کنند.
درمان سندروم تخمدان پليکيستيک با ورزش
خديجه لرستاني، جراح و متخصص زنان، زايمان، نازايي و زيبايي در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک، اظهار داشت: موضوعي که در بانوان به ويژه نوجوانان شيوع دارد تخمدانهاي پليکيستيک، اختلالات قاعدگي و در سنين بالاتر ناباوري است که پايه و اساس درمان اين بيماري را رژيم و ورزش ميدانيم.
وي افزود: بانواني که تناسب اندام دارند، ورزش ميکنند و تغذيه سالمتري دارند کمتر در معرض سندروم تخمدان پليکيستيک قرار دارند و بعدها براي تخمکگذاري و باروري نتايج بهتري را در اين افراد داريم.
متخصص زنان و زايمان عنوان کرد: در مطالعات بلندمدت بيماري تخمدان پليکيستيک در فردي که وزن بالاتر و تغذيه ناسالمتري دارد و ورزش نميکند ممکن است بيشتر خود را نشان دهد که بعداً در باروري هم تأثير ميگذارد و فرد نميتواند در زمان مناسب باردار شود که بعضاً نياز به داروهاي کمک باروري پيدا ميکنند.
وي بيان کرد: خانمهاي نوجوان و بعضاً جواناني که تنبلي تخمدان دارند، چاق هستند، ورزش نميکنند و به سلامتي عموميشان اهميت نميدهند بعدها در سنين بزرگسالي ممکن است در معرض ناباروري قرار بگيرند به اين دليل به همه خانمها ورزش و رژيم را به عنوان پايه کار توصيه ميکنيم.
ورزش در دوران بارداري زايمان را راحتتر ميکند
لرستاني گفت: ورزش در دوران بارداري باعث ميشود که بانوان زايمان راحتتر و دردهاي لگني کمتري داشته باشند و بانواني که عضلات قويتري دارند در سنين بالاتر کمتر مستعد اين هستند که افتادگيهاي کف لگن پيدا کنند.
وي تصريح کرد: ورزشهاي هوازي مانند ايروبيک، آمادگيهاي جسماني و دويدنهاي ساده به بانوان توصيه ميشود و ورزشهايي که افراد را در معرض تروما و آسيب قرار ميدهند توصيه نميشود.
متخصص زنان و زايمان خاطرنشان کرد: معمولاً بين ۳۰ دقيقه تا نهايت يکساعت پيادهروي را براي خانمهاي باردار مجاز ميدانيم به شرط اينکه مشکلات ديگري در زمينه بارداري نداشته باشند.
وي اظهار داشت: در دوران بارداري ورزشهاي ملايم توصيه ميشود و در اين دوران ورزش شديد توصيه نميشود، توصيه ميشود بانوان در دوران بارداري ورزش شديد و فعاليت حرفهاي انجام ندهند و ورزشهاي هوازي و آمادگي جسماني را با شدت خفيف به سمت متوسط انجام دهند.
لرستاني افزود: فعاليت تخمداني خيلي وابسته به فعاليتهاي شديد ورزشي نيست و فعاليتهاي ورزشي سنگين به صورت مستقيم باروري را تحت تأثير قرار نميدهند مگر اينکه افراد از درمانهاي هورموني و مکملهاي غيرمجاز استفاده کنند که آن داروها اثرات مخربي بر روي تخمدانها دارند.