کد مطلب: 346736
بررسي تأثير ورزش بر سلامت بانوان
تاریخ انتشار : 1403/09/18 12:06:35
نمایش : 112
انجام ورزش‌هاي مناسب توسط زنان بر روي سلامت جسمي و روحي آن‌ها اثر قابل توجهي دارد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي«هفت چشمه» به نقل از  پايگاه خبري تحليلي سفيرافلاک، فعاليت بدني منظم و انجام ورزش‌هاي مناسب توسط زنان در بهبود عملکرد تمام اعضاي بدن تأثيرگذار است و بر روي سلامت جسمي و روحي آن‌ها اثر قابل توجهي دارد.

انجام حرکات مختلف ورزشي همراه با تغذيه سالم باعث تناسب اندام، پيشگيري از بيماري‌هاي مختلف مانند ديابت و فشار خون، ايجاد حالت روحي مناسب و تقويت سيستم ايمني بدن مي‌شود.

ورزش بانوان يکي از موضوعات مهم در جامعه است و بانوان در سنين مختلف زندگي خود بايد به ورزش به عنوان يک اولويت اصلي توجه ويژه داشته باشند چراکه زنان با انجام ورزش‌هاي مناسب و مفيد مي‌توانند به سلامت خود کمک کنند.
 
درمان سندروم تخمدان پلي‌کيستيک با ورزش

خديجه لرستاني، جراح و متخصص زنان، زايمان، نازايي و زيبايي در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک، اظهار داشت: موضوعي که در بانوان به ويژه نوجوانان شيوع دارد تخمدان‌هاي پلي‌کيستيک، اختلالات قاعدگي و در سنين بالاتر ناباوري است که پايه و اساس درمان اين بيماري را رژيم و ورزش مي‌دانيم.

وي افزود: بانواني که تناسب اندام دارند، ورزش مي‌کنند و تغذيه سالم‌تري دارند کمتر در معرض سندروم تخمدان پلي‌کيستيک قرار دارند و بعدها براي تخمک‌گذاري و باروري نتايج بهتري را در اين افراد داريم.

متخصص زنان و زايمان عنوان کرد: در مطالعات بلندمدت بيماري تخمدان پلي‌کيستيک در فردي که وزن بالاتر و تغذيه ناسالم‌تري دارد و ورزش نمي‌کند ممکن است بيشتر خود را نشان دهد که بعداً در باروري هم تأثير مي‌گذارد و فرد نمي‌تواند در زمان مناسب باردار شود که بعضاً نياز به داروهاي کمک باروري پيدا مي‌کنند.

وي بيان کرد: خانم‌هاي نوجوان و بعضاً جواناني که تنبلي تخمدان دارند، چاق هستند، ورزش نمي‌کنند و به سلامتي عمومي‌شان اهميت نمي‌دهند بعدها در سنين بزرگسالي ممکن است در معرض ناباروري قرار بگيرند به اين دليل به همه خانم‌ها ورزش و رژيم را به عنوان پايه کار توصيه مي‌کنيم.
 
ورزش‌ در دوران بارداري زايمان را راحت‌تر مي‌کند

لرستاني گفت: ورزش در دوران بارداري باعث مي‌شود که بانوان زايمان راحت‌تر و درد‌هاي لگني کمتري داشته باشند و بانواني که عضلات قوي‌تري دارند در سنين بالاتر کمتر مستعد اين هستند که افتادگي‌هاي کف لگن پيدا کنند.

وي تصريح کرد: ورزش‌هاي هوازي مانند ايروبيک، آمادگي‌هاي جسماني و دويدن‌هاي ساده به بانوان توصيه مي‌شود و ورزش‌هايي که افراد را در معرض تروما و آسيب قرار مي‌دهند توصيه نمي‌شود.

متخصص زنان و زايمان خاطرنشان کرد: معمولاً بين ۳۰ دقيقه تا نهايت يک‌ساعت پياده‌روي را براي خانم‌هاي باردار مجاز مي‌دانيم به شرط اينکه مشکلات ديگري در زمينه بارداري نداشته باشند.

وي اظهار داشت: در دوران بارداري ورزش‌هاي ملايم توصيه مي‌شود و در اين دوران ورزش شديد توصيه نمي‌شود، توصيه مي‌شود بانوان در دوران بارداري ورزش شديد و فعاليت حرفه‌اي انجام ندهند و ورزش‌هاي هوازي و آمادگي جسماني را با شدت خفيف به سمت متوسط انجام دهند.

لرستاني افزود: فعاليت تخمداني خيلي وابسته به فعاليت‌هاي شديد ورزشي نيست و فعاليت‌هاي ورزشي سنگين به صورت مستقيم باروري را تحت تأثير قرار نمي‌دهند مگر اينکه افراد از درمان‌هاي هورموني و مکمل‌هاي غيرمجاز استفاده کنند که آن داروها اثرات مخربي بر روي تخمدان‌ها دارند.
ورزش‌هاي کششي، تقويتي و هوازي براي بانوان مناسب است

فريبا غيبي کارشناس فيزيوتراپي در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک، اظهار داشت: ورزش‌هايي که تعادل و توازن را در عضلات بدن ايجاد مي‌کنند و ورزش‌هايي که مي‌توانند باعث کاهش فشار خون، ديابت، کلسترول، ابتلا به سرطان و ... شوند، براي بانوان مؤثر و مفيد است.

وي افزود: ورزش‌هاي کششي، تقويتي، پياده‌روي، شنا و يوگا ورزش‌هاي مناسبي هستند که به بانوان پيشنهاد مي‌شود همچنين ورزش با وزنه نيز در حدي که عضلات بدن تقويت شود براي بانوان مناسب است.

کارشناس فيزيوتراپي عنوان کرد: ورزش‌هاي تاي‌چي، هوازي و مقاومتي که باعث بالانس مي‌شوند بيشترين تأثيرات را بر روي افراد مسن دارند چون از آسيب‌ديدگي جلوگيري مي‌کنند، همچنين ورزش‌هاي الاستيک در بانوان مؤثر است و کل عضلات را مي‌توان با باندهاي الاستيک تقويت کرد.

وي بيان کرد: از ديگر ورزش‌هاي مفيد براي بانوان مي‌توان تمرين‌هاي تنفسي را نام برد که افراد مي‌توانند انواع مختلف اين تمرين‌ها را انجام دهند، براي چربي‌سوزي انواع مختلف ورزش‌هاي هوازي مناسب است اما بايد در کنار آن‌ها حتماً ورزش‌هاي مقاومتي انجام شود.

غيبي گفت: بانوان مي‌توانند در خانه يک‌سري حرکات‌ ساده مانند پل زدن، پلانک، سينگل لگ، پوش آپ و استپ آپ را که باعث تقويت مناطق مختلف بدن مي‌شود، انجام دهند.

وي تصريح کرد: ورزش‌هايي که فشار شديدي را به ستوان فقرات وارد مي‌کنند نبايد انجام داد، وقتي که وزنه‌اي را از روي زمين بلند مي‌کنيم اگر عضلات فيله ضعيف باشند فشار شديدي به ديسک‌هاي کمر وارد مي‌شود و عدم اجراي درست حرکات در ورزش‌ها باعث ايجاد آسيب مي‌شود.
 
ورزش بايد درست انجام شود

کارشناس فيزيوتراپي خاطرنشان کرد: ورزش بايد کاملاً درست انجام شود و افراد بايد تمرينات خود را با انجام ورزش‌هاي سبک آغاز کنند يعني ورزش از زمان کم و فرکانس کوتاه شروع شود تا بدن سازش پيدا کند و بعد به تدريج تمرين سنگين‌تر انجام شود.

وي اظهار داشت: نشستن طولاني روي ميزکار آسيب‌هايي را به ستون فقرات، گردن و کمر افراد وارد مي‌کند به اين افراد توصيه مي‌شود از صندلي مناسب استفاده کنند، در فواصل زماني وضعيت خود را تغيير و ورزش‌هاي اصلاحي را انجام دهند.

غيبي با اشاره به اينکه مردم بايد طرز نشستن، ايستادن و خوابيدن غلط را اصلاح کنند، افزود: قوز کردن يکي از مشکلات بانوان است که باعث فشار بر روي ستون فقرات مي‌شود و بايد با انجام يک‌سري ورزش‌ها و تغيير وضعيت بر روي تقويت عضلات آن‌ها کار شود.

وي عنوان کرد: بعضي افراد معتقدند کارهاي منزل يک نوع ورزش است اما وضعيت قرار گرفتن اشتباه يک خانم خانه‌دار حين انجام کارهاي منزل باعث مي‌شود يک‌سري از عضلات کوتاه و ضعيف شوند و اين عدم تعادل در عضلات به مفاصل فشار وارد مي‌کند، در اين رابطه بايد بر روي تقويت عضلات ضعيف کار شود و از استرچ و حرکات کششي که باعث انعطاف پذيري خاصي در بدن مي‌شود، استفاده کرد.
 
تأثير ورزش بر بيماري‌ها

کارشناس فيزيوتراپي بيان کرد: بيماري آرتروز در اکثر افراد وجود دارد که در آن ساييدگي و تخريب مفصل ايجاد مي‌شود در اين بيماري ورزش کردن باعث مي‌شود آسيب کمتري به مفاصل برسد.

وي گفت: بعضي تغيير شکل‌ها در بدن افراد وجود دارد که بايد يک‌سري ساپورت‌ها و تقويت‌ها در بدن آن فرد انجام شود که اين کار به افرادي که اين نوع اختلالات را دارند، کمک مي‌کند.

غيبي گفت: بايد بدانيم که وقتي سن بالا مي‌رود بيماري پوکي استخوان ايجاد مي‌شود که ورزش‌هاي مقاومتي يا ورزش‌هاي با وزنه واقعاً ورزش‌هاي مؤثري براي اين افراد هستند، در هر سني يک‌سري ورزش‌هاي تخصصي را مي‌توان انجام داد و بايد براي افراد مورد نظر براي انجام ورزش‌ها برنامه‌ريزي صورت بگيرد.

وي عنوان کرد: بايد به اين نکته توجه داشت وقتي که ورزش مي‌کنيم بايد بدن گرم و بعد از ورزش حتماً بايد بدن سرد شود که از آسيب ديدگي جلوگيري شود.
ورزش‌هاي مفيد براي بانوان

کبري حيدرپناه، کارشناس مامايي در گفتگو با خبرنگار سفيرافلاک، اظهار داشت: ورزش‌هايي همچون پيلاتس، پياده‌روي، نرمش، هوازي و به‌ويژه ورزش‌هاي در آب و استخر براي بانوان مفيد است همچنين ورزش کگل يکي ديگر از ورزش‌هاي مفيد براي بانوان است که يک خانم مي‌تواند حين کار، آشپزي و يا در حال استراحت انجام دهد.

وي با اشاره به اينکه حداقل روزي نيم ساعت پياده‌روي با کفش مناسب باعث مي‌شود چربي در بدن جمع نشود، افزود: براي بانوان ورزش‌ها بايد در حد نرمش و پياده‌روي باشد و ورزش يوگا براي آن‌ها مفيد است، براي خانم‌هاي باردار ورزش‌هاي کلاس‌هاي زايمان فيزيولوژيک مفيد است.

کارشناس مامايي با اشاره به اينکه فيزيولوژي و ساختار اسکلتي يک خانم با آقا متفاوت است، عنوان کرد: متأسفانه برخي بانوان ورزش‌هايي که بدن آن‌ها را تخريب مي‌کند انجام مي‌دهند، وزنه‌اي که سنگين باشد و هرچيزي که باعث شود فشار لگني افزايش پيدا کند باعث پرولاپس رحم مي‌شود و همچنين عضلات حمايت‌کننده کف لگن نيز شل مي‌شوند.

وي بيان کرد: ورزش‌هاي پرخطري که با تروما همراه هستند و براي بانوان مشکلاتي را ايجاد مي‌کنند و ورزش‌هاي خيلي خشني که باعث آسيب به بدن بانوان شوند براي آن‌ها مناسب نيست.

حيدرپناه گفت: متأسفانه برخي بانوان از داروهاي هورموني استفاده مي‌کنند که اين موضوع باعث نازايي مي‌شود چون براي آن‌ها اختلال شديد هورموني ايجاد مي‌کند.
 
ورزش بدن را واکسينه مي‌کند

وي تصريح کرد: متأسفانه در شهر ما فشار خون و ديابت بيداد مي‌کند و اين بيماري‌ها به دليل مصرف اشتباه مواد غذايي، کم‌تحرکي و روش زندگي غلط است که بايد افراد تغذيه سالم را همراه با ورزش در دستور کار قرار دهند.

کارشناس مامايي خاطرنشان کرد: امروزه مشکلاتي مانند مشکلات متابوليک و پوکي استخوان در جامعه وجود دارد که ورزش باعث استخوان‌سازي در بدن مي‌شود، فرد را در برابر بسياري از بيماري‌هاي داخلي واکسينه مي‌کند و باعث عدم پيري زودرس مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه در اثر انجام غير کارشناسي ورزش آسيب وارده به بدن بدتر از فوايد آن ورزش است، اظهار داشت: اگر يک فردي ورزش کند مشکلات اسکلتي که دارد از بين مي‌رود و بيشتر مشکلات با ورزش‌هايي که تحت نظر مربي باشد حل مي‌شود.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg